Tradenomin talous – muutama sana sijoittamisesta

ura

Monelle tradenomiopiskelijalle sijoittaminen tuntuu kaukaiselta ajatukselta, sillä ohkaisesta opiskelijabudjetista on vaikeaa irrottaa varoja muuhun kuin aivan välttämättömimpään.

Sijoittamista on vaikea priorisoida arjessa, sillä hetkessä eläminen on paljon hauskempaa ja vähemmän stressaavaa. Sijoittaminen on kuitenkin varautumista viiden tai jopa kahdenkymmenenviiden vuoden päähän.

Sijoittaminen luo kuitenkin perustan tulevaisuudellesi myös opintojesi aikana. Hyvät päätökset lisäävät hyvien päätösten määrää – ensimmäinen niistä kannattaa tehdä nyt.

Tyhjästä on paha nyhjästä?

Mikäli olet sitä mieltä, ettei opiskelijan budjetista ole mahdollista kerätä sijoitusvarallisuutta, kannattaa tutkailla omia kulutustottumuksia hyvin kriittisten lasien takaa. Saatat joutua karsimaan sinulle välitöntä nautintoa tuovia asioita, kuten shoppailua, ulkona syömistä tai liiallista juhlimista. Vaihtokauppa on kuitenkin kohtalaisen reilu, sillä sijoittaessasi petaat itsellesi parempaa tulevaisuutta. Asenteesi ja tavoitteesi tulevat muuttumaan vanhetessasi ja silloin on hyvä, että olet tehnyt fiksuja päätöksiä.

Opiskelijabudjettikin riittää sijoittamiseen, sillä alkuun pääsee jo kympillä kuussa. Kuten kliseinen sanonta kuuluu: pienistä puroista kasvaa suuri joki.

Mikäli et juuri nyt löydä motivaatiota sijoitusmarkkinoiden opetteluun, matalan tuotto-odotuksen rahastot käyvät varsin hyvin tähän tarkoitukseen. Säästä päättäväisesti ja huomaat, että sillä on huomattavia vaikutuksia paitsi taloudelliseen tilanteeseesi, myös henkiseen hyvinvointiisi

Pankki apuna sijoittamisessa

Mikäli et tiedä mistä lähteä liikkeelle, suosittelemme tutustumaan Danske Bankin TRALin jäsenille tarjoamiin sijoituspalveluihin. Danske Bank tarjoaa monipuolisen valikoiman työkaluja ja tietoutta oman sijoitustaipaleesi aloittamiseen. Lisää jäsenille tarjotusta palvelusta pääset lukemaan täältä.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt