Pääse helposti sijoittamisen alkuun

ura

Sijoittaminen tuo taloudellista mielenrauhaa ja sen aloittaminen on helpompaa kuin uskoisi.

Taloudellisessa mielenrauhassa on kyse ennen kaikkea siitä, millaiseksi koemme taloudellisen tilanteemme ja miten se vaikuttaa meihin: voinko tehdä niitä asioita, joita haluan ja elää sellaista elämää kuin toivon? Voinko jäädä opintovapaalle, matkustaa tai viettää halutessani enemmän aikaa perheeni kanssa? Vai varjostaako elämää koko ajan huoli pärjäämisestä?

Miten taloudellista mielenrauhaa sitten voisi luoda? Sijoittaminen on hyvä tapa luoda luottamusta ja tasapainoa tulevaisuuteen.

– Sijoittamisen aloittaminen ei oikeastaan ole sen kummempaa kuin että laittaisit rahaa säästötilille, se ei vaadi sen enempää tietoa tai taitoa. Kuitenkin aloittamalla sijoittamisen annat itsellesi mahdollisuuden vaurastua ja saada taloudellista mielenrauhaa – eli mahdollisuuden keskittyä siihen, mikä sinulle on tärkeää, sanoo Danske Bankin strategi Kaisa Kivipelto.

Hän kertoo, että esimerkiksi sijoitusblogeissa ja sijoitukseen keskittyneissä keskusteluryhmissä uskotaan vahvasti, että jokaisella aikuisella on mahdollisuus vaikuttaa varallisuuteensa, jos esteenä ei ole sairaus tai työttömyys.

– Aloittaakseen sijoittamisen ei todellakaan tarvitse olla miljonääri. Kun tiedät omat tulosi ja menosi, ei ole vaikeaa määritellä, paljonko voit sijoittaa kuukaudessa. Työssäkäyvälle henkilölle suosittelemme, että nettotuloista erilaisiin sijoituksiin laittaisi 15 %. Mutta jos oma taloudellinen tilanne on tiukempi, vaikka ihan jo kympillä kuukaudessa voi alkaa sijoittaa.

– Sijoitukset voi myös aina antaa asiantuntijan hoidettavaksi vaikka sijoitusrahaston tai varainhoitoratkaisun kautta.

Yhdysvalloissa tutkittiin yksityissijoittajien luottamusta omiin kykyihinsä yhdistettynä sijoitussalkun tuottoihin. Tutkimuksen mukaan miehet yliarvioivat oman kykynsä lyödä markkinan tuoton, kun taas naiset aliarvioivat. Naisten vahvuus on pitkäjänteisyydessä: Kun sijoittaminen aloitetaan, säästetään säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain valittuihin kohteisiin, eikä tehdä paljon kauppaa. Kivipelto haluaakin rohkaista erityisesti naisia luottamaan itseensä sijoittajina.

– Näyttäisi siltä, että naiset toimivat miehiä yleisemmin ammattisijoittajien tavoin, ja sen myötä naisten sijoitussalkut tuottavat keskimäärin paremmin kuin miesten. Olisiko siis naisten aika ottaa harppaus itseluottamuksessa!

Tradenomien jäsenenä saat sijoittamiseen liittyviä etuja Danske Bankista pankistasi riippumatta. Etuja on tarjolla omatoimisille sijoittajille, valmista vaivatonta ratkaisua hakeville sekä henkilökohtaista neuvontaa kaipaaville.

Aloita vaurastuminen ja valitse juuri sinulle sopiva tapa sijoittaa

Raha ei automaattisesti tuo onnea, mutta se tarjoaa taloudellista mielenrauhaa sekä itsenäisyyttä. Tarjoamme sinulle välineet vaurastumiseen – valitse oma tapasi!

Helppo valmis ratkaisu

Tee verkkopalvelun kautta sijoitussuunnitelma, jonka perusteella suosittelemme sinulle soveltuvinta rahastovaihtoehtoa. Palveluun kuuluvia sijoitusrahastoja hoitaa salkunhoitaja, joka sijoittaa varat puolestasi maailmanlaajuisesti kustannustehokkaiden ETF:ien ja indeksirahastojen kautta. Pääset sijoittamiseen kiinni jo 10 € kuukausisummalla. Varainhoito Online -palvelu tekee sijoittamisen aloittamisen helpoksi, riippumatta sijoitettavasta summasta tai aiemmasta sijoittamiskokemuksesta.

Omatoiminen sijoittaja

Käytössäsi ovat monipuoliset digitaaliset palvelut sekä kattavat sijoitusvaihtoehdot maailmanlaajuisesti, kilpailukykyisin välityspalkkiohinnoin. Kaupankäynti Online -palvelu on sinulle sopiva valinta erityisesti silloin, jos olet itsenäinen omatoimisijoittaja.

Henkilökohtainen neuvonta

Sinulle on jo ehkä kertynyt omaisuutta, ja haluat keskustella asiantuntijan kanssa sopivista sijoitusneuvonta- sekä varainhoitopalveluista. Varaamalla tapaamisen voit hyödyntää asiantuntijoidemme apua ja neuvoja sijoittamisessa.

Lue lisää täältä.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt