Näin nappaat unelmaduunin videohakemuksella

ura

Vaikka elämme videoiden kulta-aikaa, kameran eteen astuminen jännittää monia. Erottuminen kannattaa, sillä videohakemuksen kautta työnantajalle muodostuu selkeä kuva hakijan persoonasta ja siitä, mitä lisäarvoa juuri sinä voisit tuoda yritykselle.

1. Keskity sisältöön

Muodosta osaamisestasi hissipuhe. Kerro, kuka olet ammatillisesti ja mitä hyötyä osaamisestasi on yritykselle. Liitä mukaan onnistumistarina, jolla osoitat konkreettisesti, miten olet edellisessä työpaikassasi hyödyntänyt osaamistasi. Jos haet suoraan tiettyyn organisaatioon ja tehtävään, tuo heti alussa esille, miksi haluat juuri heille töihin.

Videohakemus on vuorovaikutustilanne, vaikka vastapuoli ei olekaan fyysisesti läsnä. Ole aidosti kiinnostunut yrityksestä. Hyvä tapa on lopettaa video kysymykseen. Parhaassa tapauksessa rekrytoija soittaa sinulle vastatakseen kysymykseesi ja pääset juttelemaan lisää tehtävästä.

2. Nosta rohkeasti persoonasi esiin

Ole oma itsesi, äläkä suotta peittele esimerkiksi murrettasi. Moni ajattelee, että videolla pitää olla reipas ja rempseä.

Rekrytoijat hakevat aitoa persoonaa ja miettivät, sopiiko kyseinen henkilö haettavaan tiimiin. Jos kerrot videolla olevasi positiivinen ja iloinen, näytä se. Jos olet tarkka ja tunnollinen, myös sen pystyy näyttämään videolla.

3. Teknisesti laadukas video tukee sisältöä

Hyvälaatuisella kännykkäkameralla pääsee jo pitkälle. Katso, että valaistus on riittävä ja kuvaa aina mahdollisuuksien mukaan luonnonvalossa. Kuvaa jalustan avulla vaakasuunnassa, niin että kamera on silmien korkeudella.

Muista, että voit harjoitella ja ottaa niin monta ottoa kuin haluat. Harjoittelua voi testata Fyte4U-sovelluksessa, joka toimii sekä puhelimella että tietokoneella. Sovelluksessa vastataan kirjallisesti kysymyksiin, jonka jälkeen omat vastaukset saa prompteriin, eli lukulaitteeseen, ja niitä voi hyödyntää videon aikana. Jos osaamista löytyy, videota voi myös editoida, mutta kevyelläkin toteutuksella pärjää.

4. Tiivistä!

Hyvä pituus videohakemukselle on 1 minuutti. Tiivistäminen on haastavaa, mutta harjoittelun avulla sekin onnistuu. Muista myös, että videohakemus ei korvaa tavallista cv:tä.

Jätä siis suosiolla yksityiskohdat pois ja kerro videolla vain oleellinen. Videon loppuun voit lisätä linkin esimerkiksi LinkedIn-profiiliisi.

Vinkit antoi uravalmentaja Susan Calonius, joka valmentaa ja kouluttaa korkeakoulututkinnon

suorittaneita työnhaussa ja uraan ja osaamiseen liittyvissä asioissa.

Tradenomien jäsenenä voit varata myös itsellesi henkilökohtaisen uravalmennuksen, jossa valmentaja auttaa sinua työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Saat apua esimerkiksi työhakemuksen ja CV:n tekoon, Linkkarin päivitykseen tai omien vahvuuksien tunnistamiseen ja unelmien työpaikan etsimiseen.

Teksti: Karoliina Närvänen

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt