Tradenomin uravinkit

ura

Miten luon itselleni parhaiten sopivan uran?

Tradenomeilla on erilaisia urasuunnitelmia. Osa suunnitelmista on tietoisia ja osa tiedostamattomia. Aika ajoin kannattaa pysähtyä ja miettiä kuinka luo itselleen parhaiten sopivan polun. Siihen nimittäin voi vaikuttaa – ja paljon.

Uran käsite on suorituskeskeinen. Pitäisi menestyä ja edetä, mutta toisaalta hyvän elämän elementit voivat löytyä pienemmistäkin stepeistä ja itsensä tuntemisesta sekä realististen vaihtoehtojen ja toimenpiteiden tarkastelusta asiantuntijan kanssa.

Miten tästä eteenpäin?

Tradenomiliiton uravalmennus on jäsenille tarjottava etu, jonka eri muotoja kannattaa käyttää. Uravalmennuksessa voidaan käydä läpi vahvuuksiasi ja uusia mahdollisia suuntia realistisesti ja optimistisesti. Usein eteenpäin pääsee jo sillä, että valmentaja kuulee tilanteesi ja saat itsellesi kristallisoitua konkreettiset toimenpiteet, joilla pääset toivomaasi suuntaan.

Ensimmäinen askel on helppo. Varaa aika: http://www.valmennuskalenteri.fi/tral

Monille on valitettavan tuttu tilanne, jossa on lähetellyt lukuisia hakemuksia, mutta ei tule valituksi. Hakijalle itselleen jää epäselväksi, mistä kiikasti. Uraohjaaja avustaa myös työnhaussa, esimerkiksi CV:tä ja hakemusta kommentoimalla, sparraamalla haastattelutilannetta ja auttamalla piilotyöpaikkojen etsimisessä. Ota homma haltuun: https://www.tral.fi/palvelut-ja-edut/ura-ja-koulutuspalvelut/uraohjaus/

Verkostoituminen on työnhaun tehokkaimpia keinoja. Sen ei tarvitse olla salatiedettä tai vaivalloista. Helppoja ensiaskelia ovat liittyminen Facebookin ”Tradenomit” ryhmään ja profiilin tekeminen vertaishakupalvelu Tradenomiittiin.

Raha liittyy uraan yhtenä keskeisenä tekijänä. Sen kanssa ei kannata arkailla. Tilastoimme tradenomien palkkoja vuosittain ja opastamme oikean palkkatoivomuksen kanssa, jolloin et hinnoittele työtäsi epärealistisesti vaan tietoon pohjautuen. Konkreettisen palkkatiedustelun voit tehdä helposti verkossa.

Haluatko pomoksi?

Esimiehenä toimimiseen saa työpaikasta riippuen eritasoista tukea ja valmennusta. Esimiesasema on vaativa ja vastuullinen paikka. Siksi olemme luoneet tradenomien esimiesverkoston. Esimieskin on nimittäin vain ihminen.

Tietoa esimiehenä toimimiseen liittyvistä kysymyksistä ja verkoston löydät täältä.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt