Yrittäjyyden kulmakivet

Työelämä

Mitä menestyvältä yrittäjältä vaaditaan?

Unelmana yrittäjyys

Tradenomitutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä ja tradenomeja valmistuu vuosittain mm. ICT-alan, finanssialan, sekä kaupan alan työtehtäviin. Työelämä on kuitenkin ollut murroksessa jo pitkään ja yrittäjyyden erilaiset muodot ovat kasvattaneet suosiotaan.

Nykypäivän teknologia tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet yrittäjyydelle sekä innovaatioiden kehittämiselle. Kaikki yrittäjyyteen vaadittavat työkalut ovat tradenomiopiskelijan käsien ulottuvilla, tarvitaan vain rohkeutta hypätä.

Yrittäjyys on vaikeaa ja vaatii rutkasti pääomaa

Väärin. Menestyväksi yrittäjäksi on mahdollista nousta myös nollasta. Netistä löytyy lukematon määrä inspiroivia tarinoita yrittäjistä ja tukea ongelmien ratkaisuun. Internetin ihmeellistä maailmaa tutkimalla saat hyvän käsityksen siitä, minkälaisia eväitä yrityksen perustamiseen vaaditaan.

Lohdutuksen sana myös niille tradenomiopiskelijoille, jotka eivät koskaan ole itseään yrittäjänä pitäneet: kaikki yrittäjyyteen liittyvä on opiskeltavissa, eikä yrittäjänä menestyminen vaadi synnynnäisiä luonteenpiirteitä, vaikka näin usein väitetäänkin. Yrittäjyyteen on asennoiduttava hieman eri tavalla kuin normaaliin työelämään, mutta asenteitakin voi opiskella ja kehittää.

Ideasta yritykseksi

Yrityksen perustaminen vaatii paljon suunnittelua ja kovaa työtä. Jotta unelmansa voisi saavuttaa, jostakin on kuitenkin aloitettava. Tässä muutama vinkki yrittäjyyden alkutaipaleen helpottamiseksi!

  • Tee joka päivä vähintään yksi asia, joka vie sinut lähemmäksi tavoitettasi. Googleta markkinatilannetta puolen tunnin ajan, kysy tarjouspyyntöjä tilitoimistolta, kirjaa ylös ideoita. Jos yrittäjyyshaaveet jäävät ajatuksen tasolle, ne voivat helposti hautautua kuukausiksi tai jopa vuosiksi. Jos teet päivittäin jotain konkreettista yrittäjyyden eteen, asioita alkaa tapahtua.
  • Älä takerru yhteen ideaan. Aivokapasiteettisi pystyy pyörittelemään useampia ideoita samanaikaisesti, eikä yhteen tiettyyn kannata rakastua liikaa. Pyri edistämään ideoitasi konkreettisella tasolla, ottamalla selvää esimerkiksi markkinoiden tarpeista tai mahdollisesta hinnoittelusta. Kun seinä tulee vastaan, uskalla hylätä idea ja keskity jälleen seuraavaan.
  • Pyydä palautetta ideoistasi. Pyri keräämään mahdollisimman paljon ajatuksia ystäviltä, tutuilta, perheenjäseniltä, opiskelukavereilta ja tuntemattomilta. Käsittele palaute analyyttisesti ja mieti sen perusteella, mitä voisit tehdä vielä paremmin.
  • Jätä ammattilaisten työt ammattilaisille. Keskity siihen minkä itse osaat parhaiten ja anna muiden hoitaa loput. Mikäli yrityksen verotus ja siihen liittyvä tekninen osaaminen ei ole parhaita puoliasi, palkkaa itsellesi kirjanpitäjä tekemään nämä puolestasi. Yrityksesi alkutaipaleella hyvä kirjanpitäjä on paras ystäväsi, joten varaa riittävästi aikaa sopivan tilitoimiston löytämiseen.

Tradenomiliitto apunasi

Olet saanut hyvän etumatkan pelkästään sillä, että opiskelet itsellesi tradenomin tutkintoa. Tutkinto antaa sinulle loistavat valmiudet toteuttaa itseäsi niin työelämässä  kuin yrittäjänäkin. Tradenomiliitossa on huomioitu jäsenten kasvava kiinnostus yrittäjyyteen, ja kehitämme palvelujamme yrittäjille jatkuvasti. Aloitteleva yrittäjä saa meiltä apua mm. yritysideansa sparrailuun sekä laki- ja neuvontapalveluja. Voit pyytää innovaatioistasi palautetta sekä kehittyä avullamme yrittäjänä sekä tulevaisuudessa myös työnantajana. Lue lisää Tradenomiliiton yrittäjyyspalveluista tästä.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

Työelämä

Näin neuvottelet itsellesi parempaa palkkaa

Työn palkitsevuuteen vaikuttaa moni seikka sen sisällöstä työkavereihin, mutta myös palkalla on iso merkitys. Lue vinkit palkkaneuvotteluihin!

Lue juttu

Työelämä

Tunnista vahvuutesi – 6 vinkkiä työnhakuun tuoreelle IT-tradenomille

Talentedin Teemu Tiilikainen vinkkaa, kuinka IT-tradenomiopiskelija tai vastavalmistunut voi parantaa mahdollisuuksiaan työnhaussa.

Lue juttu

Työelämä

Urakriisi voi avata uusia mahdollisuuksia työelämässä – näin pääset kriisistä yli

Vauhdilla muuttuva työelämä tuo työntekijöiden eteen yhä enemmän muutostilanteita, jotka voivat johtaa urakriisiin.

Lue juttu

Työelämä

Tradenomiopiskelija – näin neuvottelet oman palkkasi

Kesätyön tai harjoittelun päättyessä monille opiskelijoille tarjotaan töille jatkoa. Tällöin kannattaa sopia palkkaneuvottelu, jotta saat tehtäviäsi ja osaamistasi vastaavan palkan. Tässä kootut vinkit palkkaneuvotteluun.

Lue juttu

Työelämä

Haaveissa uusi työpaikka? Näin onnistut LinkedIn-työnhaussa

Työnhaussa olevalle asiantuntijalle LinkedIn on äärimmäisen tärkeä kanava. Työnhakijan kannattaa tuunata profiilinsa kuntoon ja hyödyntää rohkeasti kaikki mahdollisuudet, joita LinkedIn tarjoaa.

Lue juttu

Työelämä

Kuinka onnistut etätöissä? 9 vinkkiä etätyöhön

Moni meistä on tottunut etätöihin, mutta tässä mittakaavassa se on monelle uutta. Työarkemme on erilaista seuraavien viikkojen, tai ehkä jopa kuukausien ajan. Miten liikkeelle?

Lue juttu

Työelämä

4 tapaa tehdä työelämästä fiksumpaa

Lukemattomilla työpaikoilla on jämähdetty aikaan, jossa asiantuntijoiden luovuus tapetaan kellokortilla ja kiire on tehokkaan työntekijän merkki.

Lue juttu

Työelämä

5 askelta työhyvinvointiin

Stressaavana ajanjaksona haaveilemme usein tasapainoisesta arjesta, jossa työ ja perhe-elämä muodostaisivat toimivan kokonaisuuden. Miksi emme loisi itsellemme sellaista?

Lue juttu

Työelämä

Tiedätkö, miten palkkasi määräytyy?

Samasta työstä kuuluu maksaa sama palkka. Tiedätkö, mitä tradenomeille maksetaan?

Lue juttu

Työelämä

Tradenomi, huolehdi osaamisestasi

Osaamistaan kehittämällä pärjää myös tulevaisuuden työelämässä.

Lue juttu

Työelämä

Voi paremmin töissä

Hyvinvointi syntyy pienillä valinnoilla arjessa

Lue juttu

Työelämä

Miten työ muuttuu?

Ainoa varma asia tulevaisuudessa on muutos. Työ on jo muuttunut ja tulee muuttumaan yhä kiihtyvällä tahdilla. Mitä se tarkoittaa ja miten tradenomin tulisi varautua tulevaan?

Lue juttu

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt