Voi paremmin töissä

Työelämä

Hyvinvointi syntyy pienillä valinnoilla arjessa

Moni fakta puhuu sen puolesta, että suomalaisessa työelämässä jokin mättää. Suurin yksittäinen syy siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle on nykyisin masennus. Mielenterveysongelmat ovat myös yhä useammin sairauspoissaolojen taustalla. Erityisesti nuorten tilanne on huolestuttava, sillä mielenterveysperusteiset sairauspoissaolot ovat yleistyneet nuorilla muita ikäryhmiä jyrkemmin.

Missä vika?

Työelämässä ei ole sijaa epäonnistumisille. Odotukset ovat kohtuuttomia: pitäisi olla monen alan asiantuntija, brändätä itseään jatkuvasti somessa sekä venyä ajankäytön ja työmäärän suhteen mahdottomiin suorituksiin. Tämä luo monelle paineita, jotka kasvavat lopulta liian suuriksi.

Työelämän kiivas tahti ja työn vaatimusten kasvaminen näkyvät selvästi ihmisten arjessa. Työolobarometrin mukaan jopa 60 % kokee työnsä ainakin jokseenkin henkisesti raskaana. Tradenomiliiton jäsentutkimuksen mukaan 65 % palautuu työn aiheuttamasta kuormituksesta huonosti tai kohtalaisesti.

Lisää pahoinvointia aiheuttaa se, että mielenterveyshäiriöt ovat valitettavasti edelleen tabu, joita hävetään ja piilotellaan. Moni uskoo, että mielenterveyshäiriön paljastuminen johtaa arvostuksen tai jopa työpaikan menettämiseen, vähintään selän takana supatteluun.

Oma hyvinvointi edellä

Miten työelämän paineita voi sietää ilman että oma mielenterveys kärsii? Yleisellä tasolla työelämässä tarvitaan lisää avointa keskustelua ongelmien syistä ja ennen kaikkea inhimillisyyttä muiden ihmisten kohtaamiseen. Itse voi kuitenkin tehdä paljon oman jaksamisensa eteen.

1. Nuku riittävästi
Valitettavasti nukkuminen on usein ensimmäinen asia, josta kiireen keskellä tingitään. Levon merkitystä ei voi kuitenkaan liikaa korostaa. Aseta riittävä uni itsellesi prioriteetiksi ja sulje Netflix ajoissa. Arkesi paranee huomattavasti, kun työpäivää ei rämmi läpi rättiväsyneenä.

2. Puhu itsellesi kannustavasti
Kiinnitä huomiota oman pääsi sisäiseen puheeseen. Jos ajattelet jatkuvasti, että et selviä tehtävistäsi ja olet huono työntekijä, uuvut varmasti. Jos sen sijaan olet itsellesi lempeä ja tsemppaat kuten hyvää ystävää, jaksat paremmin. Kannattaa puhua myös muille mukavasti, se lisää tutkitusti omaakin hyvinvointiasi!

3. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni
Olet varmaankin kuullut nyrkkisäännön ”8 h työtä, 8 h vapaa-aikaa ja 8 h lepoa”? Tästä kannattaa pitää pääsääntöisesti kiinni. Iltamyöhään, viikonloppuna ja kesälomalla ei myöskään tarvitse vastata meileihin. Jos työtilanteesi on kaaosmainen, uskalla sanoa pyyntöihin ”ei”. Pidä itse huolta siitä, että työtaakkasi pysyy kohtuullisena.

4. Ota jaksaminen puheeksi ajoissa
Jos huomaat itsessäsi merkkejä oman jaksamisen horjumisesta, tilanne kannattaa ottaa vakavasti. Kun työtehtävät alkavat kasaantua ja päivät venyä, ota se puheeksi esimiehen kanssa. Asiasta työpaikalla puhuminen, työkuorman keventäminen ja tarvittaessa asiantuntijan puoleen kääntyminen helpottavat kuormittuneen työntekijän tilannetta.

Asiantuntija-apua hyvinvointiin

Työhyvinvoinnin kasvava merkitys on huomioitu myös Tradenomiliitossa. Tarjoamme jäsenillemme hyvinvoinnin ohjauspalveluita, joista saa apua mm. stressin- ja ajanhallintaan. Ohjaus on matalan kynnyksen henkilökohtaista palvelua, joka toteutetaan videoyhteyden kautta tai puhelimessa. Saat asiantuntijalta ongelmia ennaltaehkäisevää tukea sekä omaan jaksamiseen liittyviä vinkkejä.

Jos toimit esimiehenä, työhyvinvoinnin osa-alueiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää. Esimiehet saavat ohjauksesta tukea työhyvinvoinnin tukemiseen ja ongelmien tunnistamiseen. Tutustu laadukkaisiin ja kattaviin työhyvinvoinnin palveluihimme täällä.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

Työelämä

Näin neuvottelet itsellesi parempaa palkkaa

Työn palkitsevuuteen vaikuttaa moni seikka sen sisällöstä työkavereihin, mutta myös palkalla on iso merkitys. Lue vinkit palkkaneuvotteluihin!

Lue juttu

Työelämä

Tunnista vahvuutesi – 6 vinkkiä työnhakuun tuoreelle IT-tradenomille

Talentedin Teemu Tiilikainen vinkkaa, kuinka IT-tradenomiopiskelija tai vastavalmistunut voi parantaa mahdollisuuksiaan työnhaussa.

Lue juttu

Työelämä

Urakriisi voi avata uusia mahdollisuuksia työelämässä – näin pääset kriisistä yli

Vauhdilla muuttuva työelämä tuo työntekijöiden eteen yhä enemmän muutostilanteita, jotka voivat johtaa urakriisiin.

Lue juttu

Työelämä

Tradenomiopiskelija – näin neuvottelet oman palkkasi

Kesätyön tai harjoittelun päättyessä monille opiskelijoille tarjotaan töille jatkoa. Tällöin kannattaa sopia palkkaneuvottelu, jotta saat tehtäviäsi ja osaamistasi vastaavan palkan. Tässä kootut vinkit palkkaneuvotteluun.

Lue juttu

Työelämä

Haaveissa uusi työpaikka? Näin onnistut LinkedIn-työnhaussa

Työnhaussa olevalle asiantuntijalle LinkedIn on äärimmäisen tärkeä kanava. Työnhakijan kannattaa tuunata profiilinsa kuntoon ja hyödyntää rohkeasti kaikki mahdollisuudet, joita LinkedIn tarjoaa.

Lue juttu

Työelämä

Kuinka onnistut etätöissä? 9 vinkkiä etätyöhön

Moni meistä on tottunut etätöihin, mutta tässä mittakaavassa se on monelle uutta. Työarkemme on erilaista seuraavien viikkojen, tai ehkä jopa kuukausien ajan. Miten liikkeelle?

Lue juttu

Työelämä

4 tapaa tehdä työelämästä fiksumpaa

Lukemattomilla työpaikoilla on jämähdetty aikaan, jossa asiantuntijoiden luovuus tapetaan kellokortilla ja kiire on tehokkaan työntekijän merkki.

Lue juttu

Työelämä

5 askelta työhyvinvointiin

Stressaavana ajanjaksona haaveilemme usein tasapainoisesta arjesta, jossa työ ja perhe-elämä muodostaisivat toimivan kokonaisuuden. Miksi emme loisi itsellemme sellaista?

Lue juttu

Työelämä

Tiedätkö, miten palkkasi määräytyy?

Samasta työstä kuuluu maksaa sama palkka. Tiedätkö, mitä tradenomeille maksetaan?

Lue juttu

Työelämä

Tradenomi, huolehdi osaamisestasi

Osaamistaan kehittämällä pärjää myös tulevaisuuden työelämässä.

Lue juttu

Työelämä

Yrittäjyyden kulmakivet

Mitä menestyvältä yrittäjältä vaaditaan?

Lue juttu

Työelämä

Miten työ muuttuu?

Ainoa varma asia tulevaisuudessa on muutos. Työ on jo muuttunut ja tulee muuttumaan yhä kiihtyvällä tahdilla. Mitä se tarkoittaa ja miten tradenomin tulisi varautua tulevaan?

Lue juttu

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt