Voi paremmin töissä

Työelämä

Hyvinvointi syntyy pienillä valinnoilla arjessa

Moni fakta puhuu sen puolesta, että suomalaisessa työelämässä jokin mättää. Suurin yksittäinen syy siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle on nykyisin masennus. Mielenterveysongelmat ovat myös yhä useammin sairauspoissaolojen taustalla. Erityisesti nuorten tilanne on huolestuttava, sillä mielenterveysperusteiset sairauspoissaolot ovat yleistyneet nuorilla muita ikäryhmiä jyrkemmin.

Missä vika?

Työelämässä ei ole sijaa epäonnistumisille. Odotukset ovat kohtuuttomia: pitäisi olla monen alan asiantuntija, brändätä itseään jatkuvasti somessa sekä venyä ajankäytön ja työmäärän suhteen mahdottomiin suorituksiin. Tämä luo monelle paineita, jotka kasvavat lopulta liian suuriksi.

Työelämän kiivas tahti ja työn vaatimusten kasvaminen näkyvät selvästi ihmisten arjessa. Työolobarometrin mukaan jopa 60 % kokee työnsä ainakin jokseenkin henkisesti raskaana. Tradenomiliiton jäsentutkimuksen mukaan 65 % palautuu työn aiheuttamasta kuormituksesta huonosti tai kohtalaisesti.

Lisää pahoinvointia aiheuttaa se, että mielenterveyshäiriöt ovat valitettavasti edelleen tabu, joita hävetään ja piilotellaan. Moni uskoo, että mielenterveyshäiriön paljastuminen johtaa arvostuksen tai jopa työpaikan menettämiseen, vähintään selän takana supatteluun.

Oma hyvinvointi edellä

Miten työelämän paineita voi sietää ilman että oma mielenterveys kärsii? Yleisellä tasolla työelämässä tarvitaan lisää avointa keskustelua ongelmien syistä ja ennen kaikkea inhimillisyyttä muiden ihmisten kohtaamiseen. Itse voi kuitenkin tehdä paljon oman jaksamisensa eteen.

1. Nuku riittävästi
Valitettavasti nukkuminen on usein ensimmäinen asia, josta kiireen keskellä tingitään. Levon merkitystä ei voi kuitenkaan liikaa korostaa. Aseta riittävä uni itsellesi prioriteetiksi ja sulje Netflix ajoissa. Arkesi paranee huomattavasti, kun työpäivää ei rämmi läpi rättiväsyneenä.

2. Puhu itsellesi kannustavasti
Kiinnitä huomiota oman pääsi sisäiseen puheeseen. Jos ajattelet jatkuvasti, että et selviä tehtävistäsi ja olet huono työntekijä, uuvut varmasti. Jos sen sijaan olet itsellesi lempeä ja tsemppaat kuten hyvää ystävää, jaksat paremmin. Kannattaa puhua myös muille mukavasti, se lisää tutkitusti omaakin hyvinvointiasi!

3. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni
Olet varmaankin kuullut nyrkkisäännön ”8 h työtä, 8 h vapaa-aikaa ja 8 h lepoa”? Tästä kannattaa pitää pääsääntöisesti kiinni. Iltamyöhään, viikonloppuna ja kesälomalla ei myöskään tarvitse vastata meileihin. Jos työtilanteesi on kaaosmainen, uskalla sanoa pyyntöihin ”ei”. Pidä itse huolta siitä, että työtaakkasi pysyy kohtuullisena.

4. Ota jaksaminen puheeksi ajoissa
Jos huomaat itsessäsi merkkejä oman jaksamisen horjumisesta, tilanne kannattaa ottaa vakavasti. Kun työtehtävät alkavat kasaantua ja päivät venyä, ota se puheeksi esimiehen kanssa. Asiasta työpaikalla puhuminen, työkuorman keventäminen ja tarvittaessa asiantuntijan puoleen kääntyminen helpottavat kuormittuneen työntekijän tilannetta.

Asiantuntija-apua hyvinvointiin

Työhyvinvoinnin kasvava merkitys on huomioitu myös Tradenomiliitossa. Tarjoamme jäsenillemme hyvinvoinnin ohjauspalveluita, joista saa apua mm. stressin- ja ajanhallintaan. Ohjaus on matalan kynnyksen henkilökohtaista palvelua, joka toteutetaan videoyhteyden kautta tai puhelimessa. Saat asiantuntijalta ongelmia ennaltaehkäisevää tukea sekä omaan jaksamiseen liittyviä vinkkejä.

Jos toimit esimiehenä, työhyvinvoinnin osa-alueiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää. Esimiehet saavat ohjauksesta tukea työhyvinvoinnin tukemiseen ja ongelmien tunnistamiseen. Tutustu laadukkaisiin ja kattaviin työhyvinvoinnin palveluihimme täällä.

Lue faktat ennen liittymistä

JÄSENYYSINFO

TRAL on kaikkien tradenomien yhteinen työelämän edunvalvonta-, palvelu- ja markkinointiorganisaatio työmarkkinoilla. TRALin tehtävänä on myös tehdä tutkintoa tunnetuksi ja edistää tradenomien asemaa työelämässä.  Meillä on vahva rooli myös ammattikorkeakoulupoliitiikassa: ajamme koko Suomen tradenomien etuja koulutuspoliittisissa kysymyksissä.

Tutkintopohjaisena liittona TRAL edustaa tradenomeja riippumatta heidän toimialastaan tai työtehtävästään aina opiskeluajoista eläkeikään saakka kaikissa urakehityksen eri vaiheissa.

TRAL on perustettu vuonna 1996 ja on yksi Akavan nopeimmin kasvavista liitoista.

TRALIN JÄSENMAKSU

TRAL:n jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että TRALin ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta http://www.tral.fi/jasenyys/jasenmaksut-ja-alennukset/

TRADENOMIOPISKELIJAN JÄSENMAKSUT

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

EDUT

TRALin painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta, uraohjaus ja uratilaisuudet, erilaisia koulutuksia ja tapahtumia sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan. 

Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät osoitteesta http://www.tral.fi/palvelut-ja-edut/

TRAL ON KAIKKIEN TRADENOMIEN YHTEINEN TYÖELÄMÄN EDUNVALVONTA-, PALVELU- JA MARKKINOINTIORGANISAATIO TYÖMARKKINOILLA.

TRALin tehtävänä on myös tehdä tutkintoa tunnetuksi ja edistää tradenomien asemaa työelämässä. TRAL keskittyy tekemään työtä tradenomien etujen ajamiseksi työmarkkinoilla. Meillä on vahva rooli myös korkeakoulupolitiikassa: ajamme koko Suomen tradenomien etuja koulutuspoliittisissa kysymyksissä.

Lisää luettavaa

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tral.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt