Ota kaikki irti kesästä | Tradenomi Life

Ota kaikki irti kesästä

jengi

Unohda työ- ja opiskelumurheet ja nauti vapaudesta.

Vinkit virkistävään lomaan

Pitkä kevät on lopuillaan ja monen kipeästi kaipaama tauko kiivastahtisesta työ- ja opiskelumaailmasta on aivan nurkan takana. Jos kesä kuluu enimmäkseen töiden merkeissä, lyhyiden vapaiden aikana kannattaa erityisesti pyrkiä irrottautumaan arjesta. Miten varmistaa, että loma oikeasti virkistää ja rentouttaa?

Valmistaudu lomaan

Lomamoodiin laskeutuminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen vapaiden alkua. Jos paahdat täydellä teholla viimeiseen saakka, pelkkään palautumiseen kuluu jo pitkä siivu lomasta. Pysähdy hetkeksi paria viikkoa ennen lomaa ja listaa työt, jotka olisi hyvä saada tehtyä ennen kesälaitumille kirmaamista. Älä kuitenkaan haukkaa liian isoa palaa, vaan pohdi realistisesti, mihin aikasi riittää. Koko maailmaa ei tarvitse saada valmiiksi ja ehdit tehdä asioita myös loman jälkeen.

Samalla on syytä luoda silmäys loman jälkeiseen kalenteriin. Kirjaa ylös tehtäviä, joihin tartut heti lomalta palattuasi ja suunnittele syksyn aikatauluja. Ensimmäisten päivien aikana tehtävien on hyvä olla suhteellisen yksinkertaisia ja helposti valmiiksi saatettavia. Isoja projektien aloittamista ei kannata sijoittaa ensimmäiselle viikolle. Kun olet kirjannut tärkeimmät tehtävät ylös, sinun ei tarvitse kuormittaa niillä mieltäsi loman aikana.

Samoja vinkkejä voit hyödyntää myös, jos olet kesän töissä. Jotta varmistat, että viikonloppu ei kulu työasioiden pohtimiseen, kirjaa seuraavan viikon tehtävät ylös jo perjantaina.

Lomaile rauhassa

Loma on lomaa, ei työaikaa. Silloin ei siis tarvitse olla tavoitettavissa. Laadi viimeisenä työpäivänä ennen lomaa poissaolovastaus, jossa kerrot selkeästi, että et lue sähköpostejasi loman aikana. Jos sinulla on sijainen, ohjaa yhteydenotot hänelle. Jos epäilet, että tarkistelet sähköpostejasi sen pelossa, että siellä olisi jotakin kiireellistä reagointia vaativaa, kerro poissaolovastauksessasi, että tulipalotilanteessa sinut tavoittaa puhelimella.

Ota sähköpostin ja työhön liittyvien viestipalveluiden ilmoitukset pois päältä puhelimestasi. Jos työasiat pyörivät mielessä, kirjoita ne ylös ja unohda sitten.

Maisemanvaihdos auttaa usein rentoutumisessa ja irti päästämisessä. Jos pidempi reissu ei ole mahdollinen, tutustu lähiseutujen tarjontaan tai lähde risteilylle. Ole mahdollisimman paljon ulkona ja vietä aikaa luonnossa, jossa mieli rauhoittuu melkein väistämättä.

Lyhyilläkin vapailla rentoutuminen onnistuu. Tee vapaina kesäpäivinä asioita, joista nautit ja jotka eivät tähtää mihinkään. Kuuntele äänikirjaa, tapaa ystäviä, istahda johonkin syömään mansikoita ja katsele maisemia. Nauti kesästä kaikilla aisteilla.

Tradenomiliiton kesäedut

Tradenomiliiton jäsenet voivat lomailla rennoin mielin. Jäsenyyteen sisältyy matka- ja tapaturmavakuutus, jonka turvin on hyvä lähteä reissuun. Matkustajavakuutuksesta korvataan matkan aikana syntyneen sairauden ja tapaturman aiheuttamia hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja omavastuuta.

Jos haaveenasi on rentoutuminen kotimaassa luonnon keskellä, mutta oma kesäpaikka puuttuu, tutustu lomahuoneistoihin, joita voit vuokrata edulliseen jäsenhintaan. Myös Member+-palvelun laaja lomahuoneistotarjonta on käytettävissäsi. Tradenomiliiton kautta saat alennusta myös risteilyistä ja S-ryhmän hotelleista.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt