Osaaminen on arvokkainta valuuttaa muuttuvassa työelämässä – miten pidät huolta omastasi?

jengi

Korona on jo nyt muuttanut työelämää pysyvästi. Kukaan ei vielä tiedä, mitkä ovat sen lopulliset vaikutukset talouteen ja työelämään, mutta yksi asia on varma: kriisistä selviytyvät parhaiten ne, jotka kehittyvät jatkuvasti asiantuntijoina ja pitävät huolta omasta osaamisestaan.

Monessa organisaatiossa on kysytty, onko meillä tarpeeksi osaamista esimerkiksi digitaalisten palveluiden kehittämiseen, kriisiviestintään tai etäjohtamiseen? Kriisi on nostanut esiin osa-alueita, joilla asiantuntijoiden ja esimiesten osaaminen kaipaa kehittämistä ja synnyttänyt myös täysin uusia osaamistarpeita.

Samaan aikaan monet irtisanotut ja lomautetut ovat joutuneet vaikeiden kysymysten eteen. Miten pärjään tästä eteenpäin? Mistä löydän töitä? Missä osaamiselleni on kysyntää tiukassa tilanteessa ja riittääkö osaaminen työllistymiseen?

Epävarmuus ja huoli lamaannuttavat helposti, mutta nyt on oikea aika toimia ja laittaa oma osaaminen kuntoon.

Hyödynnä verkko-opiskelumahdollisuudet

Verkko tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia oppia uusia taitoja ja kehittää asiantuntijuuttaan. Verkko-opiskeluun voi lähteä matalalla kynnyksellä ja kokeilla erilaisia verkkokursseja.

Aiheita opiskeltavaksi on loputtomasti hakukoneoptimoinnista johtamiseen ja tekoälystä valokuvaukseen. Monet korkeakoulut ja yritykset tarjoavat verkkokursseja jopa täysin ilmaiseksi.

Inspiraatiota verkko-opiskeluun voit etsiä tästä listauksesta.

Muista myös webinaarit, podcastit ja ammattikirjallisuus, jotka ovat helppoja ja kiinnostavia tapoja oppia uutta.

Työnhakutaidot kuntoon

Työnhaku ei ole helppo laji ja oman osaamisen sanoittaminen, asiantuntijabrändin vahvistaminen sekä muista työnhakijoista erottautuminen vaatii omanlaisiaan taitoja.

Verkosta löytyy runsaasti materiaalia työnhaun tueksi. Tutustu esimerkiksi Tradenomien ilmaiseen Menesty työnhaussa -verkkokurssiin, joka auttaa sinua kertomaan omasta osaamisestasi selkeästi oikeissa kanavissa. Kurssin avulla laitat myös CV:n ja hakemuksen kuntoon, rakennat kiinnostavan LinkedIn-profiilin ja opit onnistumaan haastatteluissa.

Käytä liittosi palveluita osaamisen kehittämiseen

Tradenomit tukee jäseniään ammatillisessa kehittymisessä monin eri tavoin. Järjestämme ajankohtaisiin teemoihin pureutuvia koulutuksia ja webinaareja, joista suuren osan voi katsoa myös jälkikäteen tallenteina.

Kun uranvaihto tai uuden työn etsiminen on ajankohtaista, saat siihen henkilökohtaista sparrausta uravalmentajalta. Jos pohdit uuden tutkinnon suorittamista, uravalmentaja auttaa myös pohtimaan erilaisia lisäkouluttautumisvaihtoehtoja.

Autamme myös esimiehiä kehittymään työssään. Henkilökohtaisessa esimiesvalmennuksessa voidaan pureutua esimerkiksi työyhteisön ristiriitatilanteiden selvittämiseen tai keskustella esimiehen omasta jaksamisesta.

Kaikki palvelumme ovat jäsenille maksuttomia.

Nyt voit kokeilla palveluitamme ilmaiseksi kahden kuukauden ajan! Lue lisää täältä.

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

jengi

Mikä on Clubhouse ja miksi siitä kannattaa innostua?

Uusi, pelkästään ääneen ja keskusteluihin perustuva some Clubhouse on herättänyt kasvavaa kiinnostusta myös Suomessa. Kai Kuokkanen kertoo, miksi hän innostui sovelluksesta.

Lue juttu

jengi

Aika nauttia kesästä

Pitkä poikkeusvuosi on takana ja rentoutuminen tulee tarpeeseen. Tradenomien kesäetujen avulla se käy helposti!

Lue juttu

jengi

5 hyvää syytä kuulua liittoon

Onko liiton jäsenmaksua järkeä maksaa ja mitä rahojensa vastineeksi oikeastaan saa?

Lue juttu

jengi

Varaudu muutoksiin huolehtimalla itsestäsi

Maailmassa tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka vaikuttavat toisinaan yllättävästi omaan elämään. Kuinka muutoksiin voi varautua?

Lue juttu

jengi

Näin pääset flow-tilaan

Flow-sanalla kuvataan innostuneen keskittynyttä työn tekemisen tilaa, jossa työ edistyy ja aika kuluu huomaamatta.

Lue juttu

jengi

Näin rakennat henkilöbrändiäsi somessa – social selling pähkinänkuoressa

Social selling eli sosiaalinen myynti on ilmiö, jonka perusteet jokaisen myynnin ja markkinoinnin parissa toimivan kannattaa ottaa haltuun.

Lue juttu

jengi

Ota kaikki irti kesästä

Unohda työ- ja opiskelumurheet ja nauti vapaudesta.

Lue juttu

jengi

Mitä tuotetta tai palvelua olet viimeksi suositellut?

Tradenomiliiton uusista jäsenistä merkittävä osa liittyy suosittelun myötävaikutuksesta. Haluamme luonnollisesti tukea hyvän kiertämistä ja suosittelusta saa palkkion.

Lue juttu

jengi

Keitä tradenomit ovat?

Tradenomitutkinto on suhteellisen nuori. Koulutusta on järjestetty vasta 90-luvulta lähtien ja näin ollen tradenomikunta on keskimäärin varsin nuorta. Työtehtävät ovat pääsääntöisesti asiantuntijatehtäviä yksityisellä sektorilla, mutta tradenomeista on moneksi.

Lue juttu

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt