Osaaminen on arvokkainta valuuttaa muuttuvassa työelämässä – miten pidät huolta omastasi?
jengi
Monessa organisaatiossa on kysytty, onko meillä tarpeeksi osaamista esimerkiksi digitaalisten palveluiden kehittämiseen, kriisiviestintään tai etäjohtamiseen? Kriisi on nostanut esiin osa-alueita, joilla asiantuntijoiden ja esimiesten osaaminen kaipaa kehittämistä ja synnyttänyt myös täysin uusia osaamistarpeita.
Samaan aikaan monet irtisanotut ja lomautetut ovat joutuneet vaikeiden kysymysten eteen. Miten pärjään tästä eteenpäin? Mistä löydän töitä? Missä osaamiselleni on kysyntää tiukassa tilanteessa ja riittääkö osaaminen työllistymiseen?
Epävarmuus ja huoli lamaannuttavat helposti, mutta nyt on oikea aika toimia ja laittaa oma osaaminen kuntoon.
Hyödynnä verkko-opiskelumahdollisuudet
Verkko tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia oppia uusia taitoja ja kehittää asiantuntijuuttaan. Verkko-opiskeluun voi lähteä matalalla kynnyksellä ja kokeilla erilaisia verkkokursseja.
Aiheita opiskeltavaksi on loputtomasti hakukoneoptimoinnista johtamiseen ja tekoälystä valokuvaukseen. Monet korkeakoulut ja yritykset tarjoavat verkkokursseja jopa täysin ilmaiseksi.
Inspiraatiota verkko-opiskeluun voit etsiä tästä listauksesta.
Muista myös webinaarit, podcastit ja ammattikirjallisuus, jotka ovat helppoja ja kiinnostavia tapoja oppia uutta.
Työnhakutaidot kuntoon
Työnhaku ei ole helppo laji ja oman osaamisen sanoittaminen, asiantuntijabrändin vahvistaminen sekä muista työnhakijoista erottautuminen vaatii omanlaisiaan taitoja.
Verkosta löytyy runsaasti materiaalia työnhaun tueksi. Tutustu esimerkiksi Tradenomien ilmaiseen Menesty työnhaussa -verkkokurssiin, joka auttaa sinua kertomaan omasta osaamisestasi selkeästi oikeissa kanavissa. Kurssin avulla laitat myös CV:n ja hakemuksen kuntoon, rakennat kiinnostavan LinkedIn-profiilin ja opit onnistumaan haastatteluissa.
Käytä liittosi palveluita osaamisen kehittämiseen
Tradenomit tukee jäseniään ammatillisessa kehittymisessä monin eri tavoin. Järjestämme ajankohtaisiin teemoihin pureutuvia koulutuksia ja webinaareja, joista suuren osan voi katsoa myös jälkikäteen tallenteina.
Kun uranvaihto tai uuden työn etsiminen on ajankohtaista, saat siihen henkilökohtaista sparrausta uravalmentajalta. Jos pohdit uuden tutkinnon suorittamista, uravalmentaja auttaa myös pohtimaan erilaisia lisäkouluttautumisvaihtoehtoja.
Autamme myös esimiehiä kehittymään työssään. Henkilökohtaisessa esimiesvalmennuksessa voidaan pureutua esimerkiksi työyhteisön ristiriitatilanteiden selvittämiseen tai keskustella esimiehen omasta jaksamisesta.
Kaikki palvelumme ovat jäsenille maksuttomia.
Nyt voit kokeilla palveluitamme ilmaiseksi kahden kuukauden ajan! Lue lisää täältä.