Mikä on Clubhouse ja miksi siitä kannattaa innostua?

jengi

Uusi, pelkästään ääneen ja keskusteluihin perustuva some Clubhouse on herättänyt kasvavaa kiinnostusta myös Suomessa. Kai Kuokkanen kertoo, miksi hän innostui sovelluksesta.

Lidl Suomen aluepäällikkö Kai Kuokkanen kuuli Clubhousesta ensimmäistä kertaa alkuvuodesta. LinkedInissä vastaan tullut sovellus vaikutti mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä.

– Aloin etsiä lisätietoja ja kutsua, mutta tutut eivät olleet vielä silloin kuulleetkaan aiheesta. Pari päivää myöhemmin löysin Linkkarista keskustelun, jota kautta sain kutsun, Kuokkanen kertoo.

Clubhousen maailma vei monesta asiasta kiinnostuneen Kuokkasen mukanaan.

– Parasta on se, että yhdestä paikasta löytää keskusteluja kaikesta mahdollisesta ja samaan keskusteluun voi päätyä kenen kanssa tahansa. Suosittuja aiheita ovat muun muassa myynti, markkinointi, johtaminen, politiikka, urheilu ja kirjallisuus. Keskusteluja käydään laidasta laitaan koodauksesta huonekasveihin.

Inspiraatiota ja uutta käytännön tietoa

Keskusteluista voi saada työelämään sekä uusia ajatuksia että oppia konkreettisia työkaluja. Käyttäjä voi myös tuoda keskusteluihin muiden pohdittavaksi jonkin haasteen, jonka on kohdannut omassa työssään tai pyytää keskustelijoita arvioimaan vaikkapa organisaationsa nettisivuja tai somea.

– Clubhouse on hyvä keino myös kielten opiskeluun. Osallistumalla erikielisiin ammatillisiin keskusteluihin oppii alan sanastoa ja tutustuu erilaisiin murteisiin ja tapoihin puhua kieltä, vinkkaa Kuokkanen.

Sovelluksen käytöstä voi olla yllättävääkin hyötyä. Kuokkanen kertoo kuulleensa, että joku oli voittanut esiintymispelkonsa Clubhousen avulla.

– Se on matalan kynnyksen tapa harjoitella esiintymistä ja argumentointia, koska kukaan ei näe puhujaa, Kuokkanen sanoo.

Lisäksi muusta somemaailmasta tuttu asiantuntijabrändin luominen onnistuu myös Clubhousessa. Henkilöbrändiään voi vahvistaa esimerkiksi vetämällä keskusteluja omasta osaamisalastaan.

Positiivinen ja kehittävä henki

Kuokkasta kiehtoo Clubhousessa erityisesti se, että eri aiheista keskustellaan hyvässä hengessä.

– Clubhousesta puuttuvat juupas-eipäs –väittelyt ja lillukanvarsiin takertuminen. Vaikka asioista ollaan eri mieltä, toisten argumentteja osataan kuunnella eikä kukaan ala huutaa toisten päälle, kuvailee Kuokkanen.

Kuokkasen mukaan vapaamuotoista ja uskaltavaa keskustelukulttuuria luo myös se, että keskustelut eivät tallennu mihinkään eikä kukaan näin ollen tartu epäolennaisuuksiin jälkikäteen.

– Muissa kanavissa postaaminen voi olla isomman kynnyksen takana, koska julkaisut jäävät talteen ja näkyville sekä muiden arvioitavaksi myös jälkeenpäin, Kuokkanen pohtii.

Matalalla kynnyksellä mukaan

Kuokkanen kannustaa lähtemään mukaan Clubhouseen avoimin ja rennoin mielin. Aivan kuten muissakin somekanavissa, oman aktiivisuuden tason voi vapaasti määritellä itse. Keskusteluissa ei ole pakko puhua, vaan huoneisiin voi mennä ainoastaan kuuntelemaan.

– Sovellukseen pääsee toistaiseksi ainoastaan kutsulla, joita löytyy mm. Linkkarista Clubhouse-haulla tai tutuilta kyselemällä, Kuokkanen vinkkaa.

Kun kutsu on saatu, kannattaa käyttö aloittaa ottamalla seurantaan mielenkiintoisia ihmisiä, aiheita ja klubeja. Näin sovellus alkaa kerryttää ehdotuksia keskusteluhuoneista, jotka voisivat kiinnostaa käyttäjää.

– Kun liittyy mukaan huoneisiin, etiketin oppii muutamassa minuutissa. Clubhousessa on myös todella aloittelijaystävällinen kulttuuri ja vasta-alkajia neuvotaan mielellään. Aloittelijoiden huoneissa voi jutella kokeneempien käyttäjien kanssa ja kysellä vinkkejä, Kuokkanen kertoo.

– Mitä enemmän Clubhousessa on mukana ihmisiä, sitä hedelmällisempiä keskusteluja ja hienompi yhteisö saadaan aikaiseksi, hän summaa.

Faktalaatikko: Mikä Clubhouse?

  • Sovellus, jossa voi käydä reaaliaikaisesti keskusteluja muiden käyttäjien kanssa.
  • Vaatii toistaiseksi kutsun olemassa olevalta käyttäjältä.
  • Rakentuu eri teemojen ympärille muodostetuista klubeista, joihin voi liittyä jäseneksi ja joista monet järjestävät viikoittain samaan aikaan toistuvia keskusteluita.
  • Keskustelut tapahtuvat huoneissa, joita voi perustaa kuka tahansa ja joihin on vapaa pääsy. Halutessaan voi perustaa suljetun huoneen, johon kutsuu vain tietyt henkilöt.
  • Huoneen perustaja voi pyytää tietyt keskustelijat lavalle tai kutsua kaikki halukkaat mukaan keskustelemaan.
  • Erityyppisiä keskusteluita: live podcast -tyyppisiä haastatteluhuoneita sekä vapaamuotoisempia kahvipöytäkeskusteluita.
  • Kaksi tapaa käyttää: tarkistaa itselle sopivana aikana mitä keskusteluja on parhaillaan käynnissä tai merkitä etukäteen kalenteriin kiinnostavat keskustelut.
  • Henkilöihin perustuva kanava, ei yritystilejä tai mainostusmahdollisuutta. Edustamansa organisaation voi tuoda esiin omassa profiilissa, keskusteluissa tai huoneen / klubin nimessä.

Teksti: Maarit Laakso

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

jengi

Aika nauttia kesästä

Pitkä poikkeusvuosi on takana ja rentoutuminen tulee tarpeeseen. Tradenomien kesäetujen avulla se käy helposti!

Lue juttu

jengi

5 hyvää syytä kuulua liittoon

Onko liiton jäsenmaksua järkeä maksaa ja mitä rahojensa vastineeksi oikeastaan saa?

Lue juttu

jengi

Varaudu muutoksiin huolehtimalla itsestäsi

Maailmassa tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka vaikuttavat toisinaan yllättävästi omaan elämään. Kuinka muutoksiin voi varautua?

Lue juttu

jengi

Näin pääset flow-tilaan

Flow-sanalla kuvataan innostuneen keskittynyttä työn tekemisen tilaa, jossa työ edistyy ja aika kuluu huomaamatta.

Lue juttu

jengi

Osaaminen on arvokkainta valuuttaa muuttuvassa työelämässä – miten pidät huolta omastasi?

Korona on jo nyt muuttanut työelämää pysyvästi. Kukaan ei vielä tiedä, mitkä ovat sen lopulliset vaikutukset talouteen ja työelämään, mutta yksi asia on varma: kriisistä selviytyvät parhaiten ne, jotka kehittyvät jatkuvasti asiantuntijoina ja pitävät huolta omasta osaamisestaan.

Lue juttu

jengi

Näin rakennat henkilöbrändiäsi somessa – social selling pähkinänkuoressa

Social selling eli sosiaalinen myynti on ilmiö, jonka perusteet jokaisen myynnin ja markkinoinnin parissa toimivan kannattaa ottaa haltuun.

Lue juttu

jengi

Ota kaikki irti kesästä

Unohda työ- ja opiskelumurheet ja nauti vapaudesta.

Lue juttu

jengi

Mitä tuotetta tai palvelua olet viimeksi suositellut?

Tradenomiliiton uusista jäsenistä merkittävä osa liittyy suosittelun myötävaikutuksesta. Haluamme luonnollisesti tukea hyvän kiertämistä ja suosittelusta saa palkkion.

Lue juttu

jengi

Keitä tradenomit ovat?

Tradenomitutkinto on suhteellisen nuori. Koulutusta on järjestetty vasta 90-luvulta lähtien ja näin ollen tradenomikunta on keskimäärin varsin nuorta. Työtehtävät ovat pääsääntöisesti asiantuntijatehtäviä yksityisellä sektorilla, mutta tradenomeista on moneksi.

Lue juttu

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt