5 hyvää syytä kuulua liittoon

jengi

Onko liiton jäsenmaksua järkeä maksaa ja mitä rahojensa vastineeksi oikeastaan saa?

Suomalainen tekee elämässään töitä keskimäärin 32,7 vuotta ja urien pidentyessä työelämässä vietetyt vuodet vain lisääntyvät. On selvää, että yli 30 vuoden työrupeamaan mahtuu monta mutkaa ja odottamatonta tilannetta, joissa tarvitaan tukea, neuvoja tai kannustusta ja joissa melko harva pärjää yksin.

Urakehitystä, työllistymistä ja hyvinvointia tukevien palveluiden tarjoamisen lisäksi liitot vaikuttavat paremman työelämän puolesta monella tasolla: yksilöllisesti, työpaikoilla sekä yhteiskunnassa ja työelämää koskevien lakien tasolla. Liitot ovat ainoa taho, josta saa sekä henkilökohtaisia työelämäpalveluja että yhteiskunnallista vaikuttamista samassa paketissa.

Liiton monien roolien ja lukuisten palvelujen vuoksi niiden tärkeyttä on usein vaikea kiteyttää tyhjentävästi. Kokosimme tähän ainakin viisi syytä, miksi liittoon kuuluminen on järkevä valinta!

Asiantunteva tuki työllistymiseen ja oman näköisen uran luomiseen

Työ ei ole enää pitkään aikaan ollut paikka, johon lähdetään pitkin hampain laskemaan aamukamman avulla päiviä kesälomaan. Tai ainakaan sen ei pitäisi olla. Työltä haetaan merkityksellisyyden kokemusta, onnistumisen iloa, yhteenkuuluvuutta ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään, unohtamatta hyvää johtamista, reiluja työsuhteen pelisääntöjä ja hyvinvointia edistäviä käytäntöjä.

Aina ei ole helppoa tietää, mikä olisi omannäköinen, omia arvoja vastaava työpaikka ja jos sellaisen löytää, miten erottua kaikista muista hyvistä hakijoista ja onnistua nappaamaan unelmien duuni?

Työnhaussa ja uran käännekohdissa liitosta kannattaa ottaa irti kaikki hyöty. Liitto ohjaa töiden etsimisessä henkilökohtaisesti ja yksilöllisesti, ottaen huomioon työnhakijan toiveet ja tarpeet. Uravalmentajalla voi luetuttaa CV:n ja hakemuksen tai tarkistuttaa Linkkari-profiilin, tai hänelle voi varata ajan ihan vain vaikka jutellakseen siitä, mihin suuntaan uralla kannattaisi seuraavaksi lähteä. Melkein jokainen liitto järjestää konkreettisia (ja ilmaisia) työnhakukoulutuksia ja lisäksi moni liitto kokoaa jäsenilleen kohdennettuja työpaikkoja.

“Olin hakenut töitä jo pitkään ja päätin ottaa yhteyttä urapalveluihinne, jossa paranneltiin uravalmentajan kanssa CV:tä. Otettiin jotain pois, lisättiin jotain, ja NAPS, heti eka työpaikka jota hain uusitulla CV:llä oli minun.”
JÄSENPALAUTE

Kun hommat menevät pieleen, apu on lähellä

Moni mieltää liiton jäsenyyden vakuutuksen tyyppisenä turvana ja hankalissa tilanteissa auttaminen onkin ehdottomasti yksi tärkeimmistä syistä, miksi liitot ovat olemassa. Kukaan ei halua joutua sietämään esihenkilön epäasiallista kohtelua, kiistelemään työnantajan kanssa maksamattomista palkoista tai jäädä työttömäksi. Jos näin kuitenkin käy, liitto on se taho, jonka puoleen ikävässä tilanteessa voi kääntyä.

Työsuhdejuristien apu sekä tukipalvelut työttömäksi jäädessä ovat arvokkaimmiksi koettuja liiton palveluita. Liittymällä liiton jäsenyyden yhteydessä myös työttömyyskassan jäseneksi saa ansiosidonnaisen työttömyysturvan, joka takaa huomattavasti Kelan työttömyysetuuksia paremman toimeentulon työttömyyden aikana.

“Sain perhevapaalla ollessani todella kyseenalaisen ennakkoirtisanomisilmoituksen. Asia selvisi parhain päin liiton työsuhdejuristin avulla.”
JÄSENPALAUTE

“Sain työsuhdejuristeiltanne uupumuksen keskellä ainoana paikkana järkeviä neuvoja ja koin, että minua todella kuunneltiin ja pyrittiin etsimään yksilöllinen ratkaisu tilanteeseen. Palvelu oli myös todella asiantuntevaa.”
JÄSENPALAUTE

Reilumpi ja tasa-arvoisempi työelämä

Yksi liittojen tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa työntekijöille oikeudenmukaiset ja tasa-arvoiset työehdot ja palkkaus. Tätä työtä tehdään neuvottelemalla työnantajien kanssa yhteisistä pelisäännöistä. Neuvottelujen tuloksena syntyvät työehtosopimukset eivät ole aivan turha juttu, sillä niissä sovitaan esimerkiksi palkkoihin tulevista yleiskorotuksista (jotka ovat monelle ainoa palkkatasoa nostava tekijä), sairausajan palkoista sekä ylimääräisistä palkallisista vapaista.

Työehdoista sopimisen lisäksi liitot osallistuvat aktiivisesti työelämän oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa kehittävien käytäntöjen luomiseen. Liitot tuovat yleiseen työelämäkeskusteluun työntekijöiden näkökulman ja ylipäänsä tähtäävät kaikessa toiminnassaan siihen, että työntekijä voi hyvin ja häntä kohdellaan reilusti.

“Parasta Tradenomien vaikuttamistyössä on aktiivinen vaikuttaminen, pyrkimys asioiden muuttamiseen ja se, että tätä työtä ylipäänsä tehdään.”
JÄSENPALAUTE

Fokus hyvinvoinnissa ja jaksamisessa

Työuupumus ja stressi ovat tuttuja liian monelle työntekijälle. Jatkuvat ongelmat jaksamisen kanssa johtavat sairaspoissaoloihin ja jopa työkyvyttömyyseläkkeisiin. Vuonna 2019 84 000 työntekijää sai sairauspäivärahaa mielenterveyden häiriöiden perusteella ja luku kertoo, että tilanteeseen on suhtauduttava vakavasti.

Työhyvinvointia parannetaan luomalla työpaikoille järkeviä työntekijöiden jaksamista edistäviä käytäntöjä. Ongelmia ja ratkaisukeinoja on pidettävä aktiivisesti esillä ja puhuttava paljon siitä, mikä on hyvää ja kestävää työelämää. Liitot ovat ottaneet tässä viime vuosina näkyvää roolia.

Tradenomeissa jäsenten hyvinvointia pidetään niin tärkeänä, että se on nostettu yhdeksi tärkeimmäksi strategiseksi tavoitteeksi. Hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämisen tärkeys näkyy sekä maksuttomien työhyvinvointipalvelujen tarjonnassa että vaikuttamistyössä.

Taloudellinen hyöty – jäsenmaksulla saa oikeasti aika paljon

Yksilöllisten työelämäpalveluiden, vaikuttamisen sekä työehdoista neuvottelemisen lisäksi liiton jäsenyyteen kuuluu laaja valikoima alennuksia ja etuja erilaisista palveluista asuntolainasta lomamökkeihin ja vakuutuksista lehtiin.

Liitot tekevät yhteistyötä erilaisten toimijoiden, kuten pankkien ja vakuutusyhtiöiden kanssa ja yhteistyöstä on myös aidosti merkittävää rahallista hyötyä. Tradenomien jäsenet ovat säästäneet esimerkiksi Danske Bankin kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta yhteensä yli miljoona euroa asuntolainoissa sekä säästämisen ja sijoittamisen palveluissa. Henkivakuutuksen hinnassa jäsen säästää jopa 61 % normaaliin vakuutusyhtiön asiakkaaseen nähden.

Puhumattakaan siitä, että jäsenyyteen sisältyy ilman lisämaksua monta tärkeää asiaa, joista muuten joutuisi pulittamaan. Esimerkiksi oikeusturva korvaa oikeudenkäyntikuluja, jos kiistan työnantajan kanssa joutuisi viemään oikeuteen asti. Jäsenyyteen kuuluu myös matkustaja- sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joita ei enää tarvitse hankkia muualta erikseen.

Kirsikkana kakun päällä liiton jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa. Tällä laskurilla voit laskea, mitä jäsenyyden hinnaksi jää verovähennyksen jälkeen.

“Pitäisköhän lähteä opiskelemaan tradenomiksi, ihan vaan siks että vois liittyä Tradenomeihin. Siellä on nimittäin jäsenille hullun hieno tarjonta erilaisia koulutuksia ja webinaareja ilmatteeks tyrkyllä.”
PALAUTE LINKEDINISSÄ

“Pieni juttu, mutta silti ilahdutti, että Lintsin rannekkeista saa alennusta. Vaihdoin myös pankkia, koska sain jäsenenä paremmat ehdot asuntolainaan Danske Bankista. ”
JÄSENPALAUTE

Teksti: Maarit Laakso

Jäsenyysinfo

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta.

Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Tarjoamme toisillemme vertaisten joukon, joka auttaa päivittämään taitoja ja pitää huolen jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin.

TEHTÄVÄNÄMME ON MAAILMAN PARAS TYÖELÄMÄ.

Edut

Tradenomien painavimpia jäsenetuja ovat tradenomien etujen valvominen työelämässä, työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa.

Lisäksi jäsenetuihin kuuluu mm. matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta sekä ura- ja työhyvinvointivalmennus, laadukkaat koulutukset ja tapahtumat sekä alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan.

 
Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät täältä.

Jäsenmaksu

Tradenomien jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että Tradenomien ja Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.tradenomi.fi/jasenyys/jasenlajit/

Opiskelijan jäsenmaksu

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 19 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 94 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Lisää luettavaa

jengi

Mikä on Clubhouse ja miksi siitä kannattaa innostua?

Uusi, pelkästään ääneen ja keskusteluihin perustuva some Clubhouse on herättänyt kasvavaa kiinnostusta myös Suomessa. Kai Kuokkanen kertoo, miksi hän innostui sovelluksesta.

Lue juttu

jengi

Aika nauttia kesästä

Pitkä poikkeusvuosi on takana ja rentoutuminen tulee tarpeeseen. Tradenomien kesäetujen avulla se käy helposti!

Lue juttu

jengi

Varaudu muutoksiin huolehtimalla itsestäsi

Maailmassa tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka vaikuttavat toisinaan yllättävästi omaan elämään. Kuinka muutoksiin voi varautua?

Lue juttu

jengi

Näin pääset flow-tilaan

Flow-sanalla kuvataan innostuneen keskittynyttä työn tekemisen tilaa, jossa työ edistyy ja aika kuluu huomaamatta.

Lue juttu

jengi

Osaaminen on arvokkainta valuuttaa muuttuvassa työelämässä – miten pidät huolta omastasi?

Korona on jo nyt muuttanut työelämää pysyvästi. Kukaan ei vielä tiedä, mitkä ovat sen lopulliset vaikutukset talouteen ja työelämään, mutta yksi asia on varma: kriisistä selviytyvät parhaiten ne, jotka kehittyvät jatkuvasti asiantuntijoina ja pitävät huolta omasta osaamisestaan.

Lue juttu

jengi

Näin rakennat henkilöbrändiäsi somessa – social selling pähkinänkuoressa

Social selling eli sosiaalinen myynti on ilmiö, jonka perusteet jokaisen myynnin ja markkinoinnin parissa toimivan kannattaa ottaa haltuun.

Lue juttu

jengi

Ota kaikki irti kesästä

Unohda työ- ja opiskelumurheet ja nauti vapaudesta.

Lue juttu

jengi

Mitä tuotetta tai palvelua olet viimeksi suositellut?

Tradenomiliiton uusista jäsenistä merkittävä osa liittyy suosittelun myötävaikutuksesta. Haluamme luonnollisesti tukea hyvän kiertämistä ja suosittelusta saa palkkion.

Lue juttu

jengi

Keitä tradenomit ovat?

Tradenomitutkinto on suhteellisen nuori. Koulutusta on järjestetty vasta 90-luvulta lähtien ja näin ollen tradenomikunta on keskimäärin varsin nuorta. Työtehtävät ovat pääsääntöisesti asiantuntijatehtäviä yksityisellä sektorilla, mutta tradenomeista on moneksi.

Lue juttu

"Tradenomit ovat usein niitä, joilla on hyvä syy pyytää lisää palkkaa tai edellytykset hakeutua haastavampiin tehtäviin."

Tradenomiliitto Tral Ry

Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
FI -00520 Helsinki
p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma–to klo 9–16, pe 10–16

email: toimisto@tradenomi.fi

» Kaikki yhteystiedot
» Tietosuoja ja evästekäytännöt